Tai Chi: implementatie in bewegingssessies voor zorgafhankelijke personen

Start op 19.09.2023

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_TAI23 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Ouderen , Multidisciplinair

Beschrijving

Tai Chi is een pure bewegingsvorm die zijn oorsprong kent uit China en leent zich ideaal voor het verbeteren en behouden van de fysieke en mentale gezondheid. Er zijn talrijke wetenschappelijke artikels die bevestigen dat een oefenprogramma gebaseerd op Tai Chi het aantal vallen vermindert en het aantal vallers doet afnemen in de verouderende populatie.

Tai Chi kan individueel of in groep worden aangeboden. In deze vorming kom je te weten wat Tai Chi is en hoe je individuele oefeningen aanbiedt en een groepsles Tai Chi kan opbouwen voor zorgafhankelijke personen.

Deze vorming richt zich tot kinesitherapeuten en ergotherapeuten (werkzaam in een zorgomgeving) die met Tai Chi hun bewegingssessies een andere benadering willen geven.

Leerdoelen:

1. Wat is Tai Chi? Ervaar het door het zelf te doen.

2. Wat zijn de principes en gezondheidsvoordelen? Herken ze tijdens het oefenen.

3. Leer Tai Chi zelf toepassen in bewegingssessies zowel individueel als in groep.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten

Cursusnummer:
IC_TAI23
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
19.09.2023
Lesgevers:
Nico Pandelaere
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.