Tai Chi en de toepassing ervan in bewegingssessies voor zorgafhankelijke personen

Start op 14.10.2021

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_TAI21 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Geriatrische kinesitherapie

Beschrijving

Nico Pandelaere werkt als kinesitherapeut in het WZC Onze Lieve Vrouw Ter Veldbloemen in Scheldewindeke. Hij is een fervent beoefenaar en lesgever van Tai Chi en Qigong .
Deze pure bewegingsvorm uit China leent zich ideaal voor het verbeteren en behouden van de fysieke en mentale gezondheid. Er zijn talrijke wetenschappelijke artikels die bevestigen dat een oefenprogramma gebaseerd op Tai Chi het aantal vallen verminderd en het aantal vallers doet afnemen.
Reeds in 2011 heeft Nico Tai Chi toegepast in de oefentherapie voor de bewoners. Hij biedt Tai Chi individueel aan, doch eveneens in groepslessen.
In deze vorming kom je te weten wat Tai Chi is en hoe je een groepsles Tai Chi kan opbouwen voor zorgafhankelijke deelnemers.
Deze vorming richt zich op kinesitherapeuten en ergotherapeuten, die werkzaam zijn in een WZC en met Tai Chi hun bewegingssessies een andere benadering willen geven. Wees niet verrast door het enthousiasme van uw deelnemers.

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie: aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Cursusnummer:
IC_TAI21
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2020 - 2021, 2021 - 2022
Startdatum:
14.10.2021
Lesgevers:
Nico Pandelaere
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.