Stressdetectie én aanpak bij leerlingen

Start op 01.10.2021

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/SEB/092A Nederlands

Herken je het gevoel dat je ervaart wanneer je energiebatterij stilaan leegloopt en moeilijk opgeladen krijgt? Maar herken je ook het onmachtsgevoel wanneer één van je leerlingen tilt slaat en niet langer bij machte is te presteren? Wat willen deze stresssignalen ons vertellen?

Beschrijving

Deze nascholing verheldert hoe leerlingen reageren op innerlijke stressophoping. Tevens krijg je praktische tools aangereikt hoe je als leerkracht hiermee omgaat.

Programma

Tijdens deze nascholing verdiepen we ons hoe jij, als leerkracht, aan stressdetectie kan doen. Niet alle leerlingen uiten innerlijke stress op dezelfde wijze. We leren hun stressuiting te vertalen: wat hebben deze leerlingen nodig om de innerlijke rust te bevorderen? We gaan inzoomen op de werking van het overlevingsstressmechanisme maar van grootste belang is het integreren van technieken om de innerlijke rust bij jezelf én bij jouw leerlingen opnieuw te activeren.

Cursusnummer:
21/SEB/092A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.10.2021
Lesgevers:
Ingrid Noorts, kindertolk, kinder- en jongerentherapeute, gezondheidsconsulente en biofeedbacktherapeute. Zij is werkzaam in haar eigen praktijk LEEF! Expert maar ook als collega in de groepspraktijk Meraki te Ekeren. Met 26 jaar dienst als zorgcoördinator is zij dankbaar voor de samenwerking en leerervaringen met ouders, leerlingen en leerkrachten.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.