Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000011 Nederlands
Tags: Geneeskunde

Beschrijving

De Opleiding Sportgeneeskunde wordt opnieuw georganiseerd in Academiejaar 2022-2023. Deze vorming wordt gegeven in 1 jaar. Het is echter mogelijk om deze opleiding te spreiden over 2 jaar. Meer info vindt u onderaan.

Wat wordt er van u verwacht tijdens deze opleiding?

  • Een aantal seminaries, symposia, postgraduaat cursussen en/of bijscholingen bijwonen en de attesten hiervan bewaren.
  • 4 halve dagen stage lopen: sporttraumatologie, inspanningsfysiologie, biomechanische analyse (loop- en ganganalyse) en sportrevalidatie.
  • Een kleine scriptie maken die mondeling wordt voorgesteld tijdens de examenperiode (a.h.v. een power point presentatie).

Na een gunstig examenresultaat ontvangt u het getuigschrift van 'bijzondere bekwaamheid in de sportgeneeskunde'. Hiermee kan u aan de slag als sportarts en keuringsarts (sportmedische keuring).

Programma

Voor een overzicht van alle vakken kan u contact opnemen met Bart De Muynck.

Praktische info

De lessen starten in oktober 2022 en gaan door op dinsdag- en donderdagavond, telkens van 17u tot 21u (in zeldzame gevallen tot 22u). Uitzonderlijk zal er op andere dagen les gegeven worden, dit wordt vooraf gecommuniceerd. Tijdens de vakantieperiodes wordt geen les gegeven (kerst- en paasvakantie).

De lessen gaan door in de vergaderzaal Fysische Geneeskunde. De exacte locatie wordt vermeld op het lessenrooster.

De examenperiode wordt voorzien in juni 2023 en duurt 1 week. Enkel voor Prof. Bourgois zal er reeds een examen zijn in januari. Deliberatie en proclamatie vinden plaats eind juni, begin juli 2023.

Inschrijven voor deze opleiding is mogelijk vanaf maandag 19 september 2022.

Herinschrijven voor deze opleiding kan vanaf woensdag 7 september 2022.

Cursusnummer:
DLLL000011
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
26.09.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.