Sociale impact in je HR-beleid: skills-based volunteering en community engagement als leertraject (on hold)

Start op 09.11.2023

Economie, business en (publiek) management

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° EB23_FutureOfWork_2 Nederlands
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Beschrijving

Deze sessie staat voorlopig on hold.

Steeds meer ondernemingen zien de voordelen van community engagement en skills-based volunteering voor hun HR-beleid. Onderzoek bevestigt dat deze vormen van maatschappelijk engagement - waarbij de medewerkers zich engageren en inzetten voor, en samen met, een sociale organisatie - leiden tot positieve effecten op verschillende vlakken, van het aantrekken van nieuw talent tot retentie van medewerkers. De medewerkers leren nieuwe skills, leggen nieuwe connecties met collega’s en een andere sector en realiseren een concrete maatschappelijke impact. Dit geeft een gevoel van purpose en een boost voor hun motivatie en welbevinden, en zorgt voor extra betrokkenheid en engagement naar hun eigen werkgever. Een win-win-win dus, voor de medewerkers, de onderneming en de maatschappij.

Wat zijn deze voordelen? Hoe pak ik dit aan in mijn onderneming? Hoe motiveer ik de medewerkers hiervoor? Hoe zet ik dit efficiënt in als leertraject?

Dit zijn enkele van de vragen die in deze sessie aan bod komen, ondersteund met voorbeelden uit onderzoek en praktijkervaring.

Opmerkingen

De opleiding zal fysiek plaatsvinden. Indien de omstandigheden het niet toelaten kan in onderling overleg overgeschakeld worden naar online sessies via MS Teams.

Na ontvangst en verwerking van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Na inschrijving wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal en een MS Teams link in geval van online sessie, wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en op het platform ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt u als deelnemer een evaluatieformulier om feedback te geven over deze opleiding.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen

Cursusnummer:
EB23_FutureOfWork_2
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
09.11.2023
Lesgevers:
Mieke Nieuwdorp
Saskia Crucke
Contactpersoon:
febacademy@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.