Economie, business en (publiek) management

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° EB25_Suykens_Sociaal Ondernemerschap Nederlands
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Beschrijving

Welkom bij onze cursus over sociaal ondernemerschap! In de hedendaagse wereld, waar zowel bedrijfsmatig succes als maatschappelijke impact steeds belangrijker worden, biedt deze opleiding een diepgaand inzicht in de diverse aspecten van sociaal ondernemerschap.

Beleidsmakers. Social profit professionals. Journalisten. Bedrijfsleiders. Allen spreken ze over sociaal ondernemerschap. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? En vooral, is het een positieve evolutie voor middenveldorganisaties in Vlaanderen, of is er toch enige voorzichtigheid geboden? In deze korte opleiding gaan we dieper in op de verschillende invullingen van sociaal ondernemerschap, en kijken we kritisch wat de beloftes en valkuilen zijn. Op die manier leren deelnemers hoe hun organisatie op een zinvolle manier meer sociaal ondernemend kan worden.

Programma

Kernwoorden: middenveld – vzw – vermarkting – sociaal ondernemerschap – nonprofit management

Voor wie?

Bestuurders vzw; werknemers vzw; iedereen betrokken bij en/of geïnteresseerd in sociaal ondernemerschap

Door wie?

Ben Suykens is professor publiek- en nonprofit management aan de UGent. Zijn onderzoek focust op vermarkting van publieke dienstverlening, sociaal ondernemerschap en publieke controle van nonprofits. Ben is geaffilieerd aan de Marie Cederschiöld University in Stockholm, bestuurslid bij het tijdschrift ‘Nonprofit Management & Leadership’ en ontving in 2021 de Emerging Scholar Award van het internationale ARNOVA netwerk.

Opmerkingen

Na ontvangst en verwerking van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Na inschrijving wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal, en een MS Teams link in geval van online sessie, wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en op het platform ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt u als deelnemer een evaluatieformulier om feedback te geven op deze opleiding.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Cursusnummer:
EB25_Suykens_Sociaal Ondernemerschap
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
16.01.2024
Lesgevers:
Ben Suykens
Contactpersoon:
febacademy@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.