Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/LZG/031A Nederlands

Onderpresteren blijkt in de praktijk een hardnekkig probleem. Om leerkrachten en onderpresteerder doelgerichter te laten werken, hebben Tania Gevaert en dr. Ophélie Desmet het boek Slim onderpresteren aanpakken geschreven (Garant, 2016).

Beschrijving

Deze workshop reikt je een aantal basistools aan voor de begeleiding van onderpresteerders.

Programma

In deze interactieve workshop maak je kennis met de 5 types onderpresteerder (de Uitsteller, de Perfectionist, de Angstige, de Oogappel en de Broekvager). Je leert werken met deze typologie zodat jij de onderpresteerder beter kan herkennen. Elk type heeft zijn eigen leerbehoeften en daar kan de leerkracht in zijn klas als de begeleider individueel op inwerken opdat het onderpresteren slimmer wordt aangepakt. Vanaf dit jaar krijg je ook handvatten uit het wetenschappelijk onderzoek van dr. Desmet.

Breng je eigen casus mee, dan kun jij ineens aan de slag met toolkit.

Slim onderpresteren aanpakken is niet enkel een individueel model, in deze workshop worden ook tips op klasniveau meegegeven. We richten ons op het versterken van de leerkracht en het vergroten van de leervaardigheden bij de leerling.

Cursusnummer:
21/LZG/031A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
17.01.2022
Lesgevers:
Tania Gevaert is psychotherapeut (Korzybski Instituut en AIHP), auteur en trainer. Tania is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en onderpresteren (ECHA, Radboud Univ.). Ze leidt een multidisciplinair team waar diagnostisch en ontwikkelingsgericht wordt gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), lokaal D.021 (gelijkvloers)

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.