Geneeskunde
Geneeskunde
De tweejarige opleiding Seksuologie is een interfacultaire opleiding in samenwerking met de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (Dunant Academie).
Aanmelding gebeurt tussen 01.05.2024 en 30.06.2024. Start van een nieuwe groep deelnemers in de opleiding begint in oktober 2024. Meer info hierover volgt volgend academiejaar.
Aanmelding gebeurt tussen 1.05.2022 en 30.06.2022.
Start van de opleiding in oktober 2022.
Alle deelnemers worden uitgenodigd voor een toelatingsgesprek met de organisatoren in Gent voor de aanvang van de opleiding. 16 deelnemers (met praktijkervaring, of tijdens een stageperiode, of met een praktijk relevant voor de opleiding) worden geselecteerd om de opleiding te starten.
De toelatingsgesprekken gaan door op maandag 4 juli 2022 en maandag 5 september 2022 van 14-18u.
Aanvragen tot vrijstelling voor bepaalde opleidingsmodules dienen voor aanvang van de opleiding en schriftelijk aan de coördinator van de opleiding te worden gericht.
De coördinator vraagt advies bij de verantwoordelijken van de opleiding, met name Prof. dr. A. Buysse, Prof. dr. G. T’Sjoen en Prof. dr. Els Elaut.
Indien u belangstelling heeft voor deze opleiding, kunt u zich tot 30 juni 2022 kandidaat stellen met bijgaand formulier (en CV) op het hierna volgend correspondentieadres.
Opgelet: inschrijven voor de huidige cyclus (jaar 1, 2022-2023) is niet meer mogelijk.
Herinschrijvingsperiode
De herinschrijving voor cursisten die naar jaar 2 gaan, loopt tot 1 oktober 2023. Zie info onderaan bij 'herinschrijven'.
Prof. dr. G. T’Sjoen
Universitair Ziekenhuis Gent
Endocrinologie (9 K12)
Corneel Heymanslaan 10
9000 Gent
Voor meer informatie over deze opleiding kan u een e-mail sturen naar centrumsege@uzgent.be
Het programma van de 2-jarige opleiding Seksuologie bestaat uit 2 verplichte en jaarlijkse opleidingsmodules: een basismodule en een specialisatiemodule.
Elke les omvat een theoretisch gedeelte (met aandacht voor theorievorming, etiologie, overzicht van recent onderzoek, behandelrichtlijnen, ethische problemen etc), een klinisch gedeelte (aanleren en inoefenen van vaardigheden, bijvoorbeeld d.m.v. rollenspel) en een gedeelte gesuperviseerde klinische praktijk waarin ook de persoonlijke vorming als seksuologisch hulpverlener aan bod komt.
Elke module bestaat uit 20 opleidingsdagen (of 130 contacturen per jaar)
I..Basismodule (130u)
II.Specialisatie module (130u)
Interesse, maar graag nog wat meer informatie? Dan ben je van harte welkom op de online infosessie op 7 juni 2022 om 17u. Je kan hiervoor inschrijven door een e-mail te sturen naar centrumsege@uzgent.be