Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000010 Nederlands
Tags: Geneeskunde

Beschrijving

Interfacultair, samen met faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (Dunant Academie).

  • Procedure voor de nieuwe opleidingscyclus (AJ 22-23, 23-24)

Aanmelding gebeurt tussen 1.5.2022 en 30.06.2022.
Start van de opleiding in oktober 2022.

Alle deelnemers worden uitgenodigd voor een toelatingsgesprek met de organisatoren in Gent voor de aanvang van de opleiding. 16 deelnemers (met praktijkervaring, of tijdens een stageperiode, of met een praktijk relevant voor de opleiding) worden geselecteerd om de opleiding te starten.

De toelatingsgesprekken gaan door op maandag 4 juli 2022 en maandag 5 september 2022 van 14-18u.

Aanvragen tot vrijstelling voor bepaalde opleidingsmodules dienen voor aanvang van de opleiding en schriftelijk aan de coördinator van de opleiding te worden gericht.

De coördinator vraagt advies bij de verantwoordelijken van de opleiding, met name Prof. dr. A. Buysse, Prof. dr. G. T’Sjoen en Prof. dr. Els Elaut.

Indien u belangstelling heeft voor deze opleiding, kunt u zich tot 30 juni 2022 kandidaat stellen met bijgaand formulier (en CV) op het hierna volgend correspondentieadres.

Prof. dr. G. T’Sjoen

Universitair Ziekenhuis Gent

Endocrinologie (9 K12)

Corneel Heymanslaan 10

9000 Gent

Voor meer informatie over deze opleiding kan u een e-mail sturen naar centrumsege@uzgent.be

  • Herinschrijvingsperiode

De herinschrijving voor cursisten die naar jaar 2 gaan, loopt tot 1 oktober 2023

Programma

Het programma van de 2-jarige opleiding Seksuologie bestaat uit 2 verplichte en jaarlijkse opleidingsmodules: een basismodule en een specialisatiemodule.

Elke les omvat een theoretisch gedeelte (met aandacht voor theorievorming, etiologie, overzicht van recent onderzoek, behandelrichtlijnen, ethische problemen etc), een klinisch gedeelte (aanleren en inoefenen van vaardigheden, bijvoorbeeld d.m.v. rollenspel) en een gedeelte gesuperviseerde klinische praktijk waarin ook de persoonlijke vorming als seksuologisch hulpverlener aan bod komt.

Elke module bestaat uit 20 opleidingsdagen (of 130 contacturen per jaar)

I..Basismodule (130u)

II.Specialisatie module (130u)

Opmerkingen

Interesse, maar graag nog wat meer informatie? Dan ben je van harte welkom op de online infosessie op 7 juni 2022 om 17u. Je kan hiervoor inschrijven door een e-mail te sturen naar centrumsege@uzgent.be

Cursusnummer:
DLLL000010
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Psychologie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
01.10.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.