Reumatologische identificatie en revalidatie revisited

Start op 06.09.2022

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° WEB_RIR22 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Multidisciplinair , Online aanbod

Beschrijving

Elk jaar vindt de Wereld Kinesitherapie Dag plaats op 8 september. In 2022 staat het thema osteoarthritis centraal. In het kader van dit thema organiseerde ACREHAB in deze week een webinar rond de identificatie en behandeling van reumatologische aandoeningen. Heb je deze webinar gemist, geen probleem via uitgesteld kijken heb je nog steeds de kans om deze te bekijken op ons leerplatform. Heb je vraag over de webinar dan kan je deze op het vragenforum stellen aan de lesgevers.

INHOUD

Het landschap van de reumatologie kende de laatste decennia een enorme evolutie, met een optimalisatie van diagnostiek, uitbreiding van behandelingsmogelijkheden en een gunstiger prognose voor reumapatiënten als gevolg. Hierdoor is er een duidelijke afname van (zichtbare) fysieke beperkingen. In deze webinar zullen de verschillende types van reumatische aandoeningen besproken worden, met hun specifieke eigenschappen.

Beweging wordt nog steeds als de hoeksteen van therapie beschouwd. De rol van de kinesitherapeut in het management van reumatische aandoeningen komt daarom uitvoerig aan bod. Zowel het preventief werken als het oppikken van red flags en effectief behandelen van aanwezige problemen en beperkingen komen aan bod.

LEERDOELEN

Na het volgen van deze webinar hebt u volgende leerdoelen bereikt:

  • Het kunnen onderscheiden van de verschillende types reuma en het herkennen van reumatische ziektebeelden bij patiënten, inclusief het detecteren van red flags;
  • Kennis hebben over nieuwe medicamenteuze behandelingsopties;
  • Het opstellen van een aangepaste behandelaanpak per aandoening;
  • Het correct kunnen plaatsen van beweging/oefentherapie en sport in reumatologische context.

DOELPUBLIEK

Deze webinar is interessant voor artsen, kinesitherapeuten en bewegingswetenschappers.

Opmerkingen

U kan deze webinar dewelke live doorging op 06-09-2022 uitgesteld bekijken via ons leerplatform. Zodra uw inschrijving voltooid is, ontvangt u een e-mail met uw toegangsgegevens. Op het leerplatform kan u de cursus terug vinden door te zoeken op ‘ACREHAB - Reumatologische identificatie en revalidatie revisited 2022’. Zodra u deze e-mail ontvangt, blijven de lesmaterialen op het leerplatform onbeperkt toegankelijk gedurende 14 dagen. Tijdens deze periode kan u het videomateriaal in één keer bekijken of kan u de video pauzeren en terug starten op verschillende momenten en dit zo vaak u wenst.

Na 14 dagen ontvangt u automatisch van ons via e-mail een online formulier waarbij u gevraagd wordt om 7 inhoudelijk vragen te beantwoorden met juist of fout voor het bekomen van PQK-accreditatie. U wordt door ons op de hoogte gebracht van de uitkomst, wanneer u hierbij 5 of meer vragen correct heeft worden de accreditatiepunten automatisch aan uw PQK-portfolio toegevoegd.

We wensen u een leerrijke online navorming toe!

Cursusnummer:
WEB_RIR22
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Startdatum:
06.09.2022
Lesgevers:
Gaëlle Varkas
Sophie De Mits
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.