Reumatologische identificatie en revalidatie revisited

Start op 06.09.2022

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° WEB_RIR22 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Multidisciplinair , Online aanbod

Beschrijving

Elk jaar vindt de Wereld Kinesitherapie Dag plaats op 8 september. In 2022 staat het thema osteoarthritis centraal. In het kader van dit thema organiseren we in deze week een webinar rond de identificatie en behandeling van reumatologische aandoeningen. Het landschap van de reumatologie kende de laatste decennia een enorme evolutie, met een optimalisatie van diagnostiek, uitbreiding van behandelingsmogelijkheden en een gunstiger prognose voor reumapatiënten als gevolg. Hierdoor is er een duidelijke afname van (zichtbare) fysieke beperkingen. In deze webinar zullen de verschillende types van reumatische aandoeningen besproken worden, met hun specifieke eigenschappen.

Beweging wordt nog steeds als de hoeksteen van therapie beschouwd. De rol van de kinesitherapeut in het management van reumatische aandoeningen komt daarom uitvoerig aan bod. Zowel het preventief werken als het oppikken van red flags en effectief behandelen van aanwezige problemen en beperkingen komen aan bod.

Na het volgen van deze webinar hebt u volgende leerdoelen bereikt:

1. Het kunnen onderscheiden van de verschillende types reuma en het herkennen van reumatische ziektebeelden bij patiënten, inclusief het detecteren van red flags;

2. Kennis hebben over nieuwe medicamenteuze behandelingsopties;

3. Het opstellen van een aangepaste behandelaanpak per aandoening;

4. Het correct kunnen plaatsen van beweging/oefentherapie en sport in reumatologische context.

Deze webinar is interessant voor artsen, kinesitherapeuten en bewegingswetenschappers.

Cursusnummer:
WEB_RIR22
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Startdatum:
06.09.2022
Lesgevers:
Gaëlle Varkas
Sophie De Mits
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.