Gezondheidswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: arbeidsgeneeskunde , radio protection , ioniserende stralen , ionizing rays , stralingsbescherming , radiation protection

Beschrijving

Je bent arbeidsgeneeskundige en op zoek naar inzicht in de verschillende deelgebieden van de radioprotectie? Je wil meer leren over de verschillende toepassingen van ioniserende stralen en de bijbehorende bescherming? Je wil alle mogelijke biologische en genetische gezondheidsrisico’s kunnen identificeren, evalueren en opnemen in collectieve en individuele beschermingsprogramma’s? Dan staat het postgraduaatprogramma Radioprotectie jou op het lijf geschreven! Tijdens de opleiding krijgt de student inzicht in de verschillende deelgebieden van de radioprotectie. Hij krijgt kennis aangereikt over de natuur van de ioniserende stralen (Ioniserende stralen; fysische en radiochemische aspecten), over de bescherming tegen de ioniserende straling (Stralingsbescherming: zowel fysische bescherming als wettelijke), en over de biologische, genetische en gezondheidseffecten van de straling (Radiobiologie - Genetische en biochemische aspecten van ioniserende straling). Tegelijkertijd ontwikkelt de student tijdens deze lessen zijn vaardigheden in het identificeren en evalueren van het risico. In het vak Radiotoxicologie, -pathologie en medisch toezicht leert hij hoe een collectief en individueel beschermingsprogramma opgezet moet worden. Aanvullend krijgt hij in het vak Nucleaire metingen en dosimetrie de vaardigheden aangeleerd in verband met detectie en meting van het risico. Tijdens stages, seminaries en bedrijfsbezoeken oefent de student zich in de praktische toepassing van de aangeleerde vaardigheden en attitudes.

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
26.09.2021
Contactpersoon:
secretariaat@gf.vub.ac.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.