Prikkelverwerking bij jongeren tijdens de les

Start op 24.01.2022

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/LZG/035A Nederlands

Hoe leer je anders kijken naar de werkhouding en prikkelverwerking bij jongeren in de les vanuit verschillende denkconcepten? Hoe vertrek je steeds vanuit een inclusiegedachte? De methodieken hiervoor oefenen we in met verschillende doe-opdrachten.

Beschrijving

Tijdens deze nascholing bekijk je de prikkelverwerking van jongeren in relatie tot onderwijsgerichte vaardigheden en (bewegings)gedrag. We vertrekken vanuit verschillende denkconcepten zoals de 4 kwadranten (Winnie Dunn) en het model Werken met aandacht (André Rietman).

Programma

Een breinvriendelijk leren zorgt voor prikkelende leermomenten die alle leerlingen uitdagen tot ontdekken, uitproberen en beleven met elkaar. Strategieën en interventies komen a.d.h.v. casusvoorbeelden aan bod. Ook bespreken we jongeren met specifieke onderwijsbehoeften. Eigen casussen zijn welkom, als ze vooraf worden bezorgdaan CNO.

Cursusnummer:
21/LZG/035A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
24.01.2022
Lesgevers:
Karen Van Dyck is een psychomotorisch, Hendrickx en S.I.- therapeut in privépraktijk, een erkend auti- en gedragscoach en psychotherapeut in opleiding. Ze heeft ervaring als type 3-type 9 GOn-coördinator bij De Mostheuvel, Malle. Ze is ondersteuner bij het ondersteuningsnetwerk VOKAN. Gastspreker bij verschillende organisaties.
Locatie

via afstandsonderwijs (Zoom)

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.