From Science to Practice webinar - Preventie van blessures en overtraining: een 3-dimensionele aanpak

Start op 16.02.2023

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° WEB_PBO23 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , sport , Multidisciplinair , Online aanbod

Beschrijving

Blessures en overtraining… het overkomt zowel ervaren topsporters als beginnende -vaak overgemotiveerde- jonge sporters, maar ook patiënten die omwille van gezondheidsredenen moeten 'bewegen'. Hoe kunnen we als zorgprofessional of begeleider deze sporters en patiënten nog beter beschermen tegen blessures die misschien te voorkomen zijn door een aanpassing van onze manier van werken/handelen. Hoe vertaalt zich deze aanpak vanuit een topsport-omgeving met een overvloed aan beschikbare data en variabelen naar de kinesitherapeutische praktijk om de hoek. Er worden handvaten uit de praktijk aangereikt om onze blik nog scherper te leren richten op herkenning van signalen/tekens die kunnen leiden tot blessures. In deze lezing wordt vanuit theoretische concepten vertrokken om te komen tot een praktisch, toepasbaar en hanteerbaar preventie- en interventiemodel.

Leerdoelen:

1. Signalen van overtraining en RED-S (afgekort van Relative Energy Deficiency in Sport of relatief energie tekort bij sport) op actieve wijze proberen te herkennen.

2. Hoe leren we differentiëren volgens leeftijd, niveau, sport, positie, geslacht, … voor een optimalere preventie.

3. Hoe op een meer globale manier onze sporter / patiënt begeleiden en hoe pakken we dit communicatief aan.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, Bewegingswetenschappers, Huisartsen, Sportartsen, Trainers.

Cursusnummer:
WEB_PBO23
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
16.02.2023
Lesgevers:
Luc Itterbeek
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.