PV Prenatale echografie en foetale geneeskunde

Start op 23.03.2022

Gezondheidswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: zwangerschap , pregnancy , foetus , fetus,

Beschrijving

Deze opleiding wenst werknemers in de gezondheidszorg op te leiden in de eerstelijns-, tweedelijns- en derdelijnszorg voor zwangere vrouwen. Prenatale echografie vormt de hoeksteen van de moderne verloskunde wat betreft de zorg voor moeder en foetus. Tijdens deze opleiding krijgt de deelnemer de nodige wetenschappelijke kennis, vaardigheden en attitudes met het oog op een uitstekende patiëntenzorg voor zwangere vrouwen met complexe foetale aandoeningen. Het domein van de foetale geneeskunde is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd. Zo zijn er technische verbeteringen in de echografische apparatuur, nieuwe inzichten in foetale pathologie en behandelingsopties en een breed scala aan nieuwe genetische onderzoeksinstrumenten. Deze opleiding beantwoordt een nood van vele artsen betrokken bij de zorg van complexe foetale aandoeningen. Deze opleiding bundelt de recente kijk op de exploratie en behandeling van de foetus tijdens de zwangerschap. De belangrijkste aangeboren afwijkingen worden per systeem op een interactieve wijze voorgesteld. Live-demo’s leren je de essentiële stappen in de echografische benadering van de foetus, met aandacht voor de klassieke valkuilen. In casus gebonden sessies worden op interactieve wijze de beeldvorming, aanvullende onderzoeken en aanpak besproken. Het interactieve karakter van deze intensieve opleiding noodzaakt het aantal deelnemers te beperken tot maximaal 30. Je verwerft een volledig overzicht van de meest recente visie op foetale geneeskunde in het algemeen, de afwijkingen en hun aanpak, de ethische omkadering en de verslaggeving en beeldopslag.

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
23.03.2022
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.