Wijsbegeerte en ethiek

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: humanism , vrijzinnig , vrijdenken , free thinking , levensbeschouwing , Ethiek , ethische vraagstukken , religion , Religie , Filosofie , philosophy , demens.nu

Beschrijving

Deze opleiding richt zich op professionals, vrijwillige consulenten en geïnteresseerden binnen de vrijzinnig humanistische sfeer. Met dit postgraduaat op zak bezit je de skillset om een verschil te maken. • Kunnen plaatsen en begrijpen van vrijdenken, vrijzinnigheid en vrijzinnig humanisme in België • Het levensbeschouwelijke landschap begrijpen en de plaats van georganiseerd vrijzinnig humanisme daarbinnen kunnen duiden • Beheersen van de basiscompetenties die je in staat stellen om door te groeien tot een expert in de aspecten van vrijzinnig humanistisch morele dienstverlening • Kritisch kunnen nadenken over ethische en levensbeschouwelijke vraagstukken vanuit een historisch en maatschappelijke context • Principes en waarden van het vrijzinnig humanisme kunnen vertalen naar een praktisch-agogisch handelen. • Alternatieven compatibel met humanistische waarden kunnen onderscheiden van en af te wegen tegen alternatieve benaderingen • Een plechtigheid ontwerpen en uitvoeren die passend, vernieuwend en haalbaar is voor specifieke cliënten • Gemeenschapsvormend werken Hoewel de opleiding breed wordt opgevat, wordt ook de eigenheid van studenten gerespecteerd. De opdrachten en interesses van vrijzinnigen en binnen de georganiseerde vrijzinnigheid kunnen sterk uiteen lopen. Om je te helpen in je persoonlijke groei, laat het projectvak je toe om je te verdiepen in een problematiek of casus die direct betrekking heeft op je interesseveld of professioneel functioneren. Ben je als professionele kracht actief binnen de vrijzinnig humanistische morele dienstverlening of vrijzinnig humanistisch sociaal-cultureel werk? Werk je voor deMens.nu, het HV of andere lidverenigingen? Of werk je misschien als consulent in de zorg, gevangenis of bij defensie? Dan is deze hele opleiding speciaal voor jou gemaakt! Misschien ben je actief als leerkracht zedenleer, of ben je als particulier geïnteresseerd in (een deel van) deze opleiding? Je kan ook zeker inschrijven voor een beperkt aantal vakken, zoals bijvoorbeeld Praktisch Humanistiek of Geschiedenis en structuur van de vrijzinnigheid en het vrijzinnig humanisme. Daarvoor hoef je ook geen heel semester naar de les. Vakken worden aangeboden in intensieve lesblokken van ‘s morgens tot ‘s avonds, waardoor de meeste modules maar vier lesdagen hebben. Inschrijven is momenteel nog niet mogelijk. De inschrijvingsdatum volgt later.

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
26.09.2022
Lesgevers:
https://postgraduaat-humanisme.be/ontmoet-het-team/
Contactpersoon:
gily.coene@vub.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.