Postgraduaat Radioprotectie

Start op 19.09.2022

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: arbeidsgeneeskunde, radio protection, ioniserende stralen, ionizing rays, stralingsbescherming, radiation protection

Beschrijving

Wat leer je in de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je de verschillende deelgebieden van de radioprotectie beter kennen. Je doet kennis op over de natuur van de ioniserende stralen, hoe je je ertegen beschermt en wat de biologische, genetische en gezondheidseffecten zijn. Tegelijkertijd ontwikkel je in de lessen je vaardigheden in het identificeren en evalueren van de risico's. Tijdens stages, seminaries en bedrijfsbezoeken krijg je de kans de aangeleerde vaardigheden en attitudes in de praktijk toe te passen.

Voor wie is dit postgraduaat Radioprotectie?

Dit postgraduaat is bedoeld voor:

  • Masters in de Arbeidsgeneeskunde
  • Artsen in opleiding tot Master in de Arbeidsgeneeskunde

Meer informatie over het programma en toelatingsvoorwaarden

Interuniversitaire samenwerking

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Gent, de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven. Een interuniversitaire stuurgroep is belast met de organisatie en de permanente evaluatie van het programma. Het programma bestaat uit 30 ECTS en duurt 1 jaar (1 dag per week van oktober tot juni). Het inschrijvingsgeld bedraagt € 700. Inschrijvingen verlopen via de KU Leuven.

Meld je interesse per mail

Na je studie

Op het einde van deze studie kan je adequaat functioneren als bedrijfsarts in Belgische diensten werkzaam op het gebied van de bescherming tegen ioniserende stralen. Je hebt parate kennis over de fysische, medisch-biologische en administratieve aspecten van de stralingsbescherming en je beheerst de nodige technische en beleidsvaardigheden.

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
19.09.2022
Contactpersoon:
secretariaat@gf.vub.ac.be
Locatie

VUB Health Campus Jette
Laarbeeklaan , 103
1090 Jette

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.