Postgraduaat in het milieu en gezondheidswetenschappen

Start op 28.09.2021

Gezondheidswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° P0035000 Nederlands

Dit postgraduaat vormt academici die later werkzaam zullen zijn op de doorsnee tussen milieu en gezondheid.

Beschrijving

Op de arbeidsmarkt is er een structurele vraag naar afgestudeerden met kennis van toxicologie, risico-evaluatie en de invloed van voeding op de gezondheid. De Europese REACH-richtlijn over de registratie van chemicaliën, de veranderende wetgeving over het uitvoeren van toxiciteitstesten en de inspanningen rond milieugezondheid van nationale en internationale overheden vormen daarvoor een duidelijk kader.

De afgestudeerde van het postgraduaat onderzoekt en beoordeelt de impact van milieufactoren en voeding op de gezondheid van de mens enerzijds en stelt beschermende maatregelen op vlak van milieu en levensstijl voor om de volksgezondheid te bevorderen anderzijds.

Programma

Het studieprogramma omvat 21 studiepunten en bevat 4 opleidingsonderdelen.

De doelstellingen zijn;

  • De afgestudeerde van het postgraduaat onderzoekt en beoordeelt de impact van milieufactoren en voeding op de gezondheid van de mens.
  • De afgestudeerde van het postgraduaat stelt beschermende maatregelen op vlak van milieu en levensstijl voor om de volksgezondheid te bevorderen.

Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma in de:

  • biomedische wetenschappen
  • biologie
  • bio-ingenieurs-wetenschappen
  • biochemie en biotechnologie
  • diergeneeskunde
  • farmaceutische wetenschappen
  • geneeskunde

Opmerkingen

Elk opleidingsonderdeel bestaat uit maximaal 50 uur contactonderwijs, In bepaalde opleidingsonderdelen worden ook opdrachten gegeven die individueel of in groep worden uitgewerkt. De onderwijsvorm wordt per opleidingsonderdeel gespecificeerd. Voor elk opleidingsonderdeel is de studiebelasting voor de student (contacturen, zelfstudie, rapporteringtijd en examentijd) vastgesteld tussen de 150 en 180 uren.

De studenten die deze opleiding met goed gevolg beëindigen, verwerven het getuigschrift van postgraduaat in milieu en gezondheidswetenschappen.

Cursusnummer:
P0035000
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen, Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
28.09.2021
Lesgevers:
Prof. dr. Lucia Vergauwen

lucia.vergauwen@uantwerpen.be
Contactpersoon:
nele.devloo@uantwerpen.be
Locatie

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1

2610 Wilrijk

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.