Kunst en cultuur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° N/A Nederlands/Engels
Tags: Audiobeschrijving , Mediatoegankelijkheid , Tolken , Vertalen , Audiodescriptie

Workshops voor audiodescriptie

Beschrijving

De TricS onderzoeksgroep van de Universiteit Antwerpen doet al jaren onderzoek naar het toegankelijk maken van media en cultuur voor personen die de beelden niet (kunnen) zien. Dit gebeurt via (Europese) projecten, doctoraatsonderzoek en samenwerkingen met Vlaamse en Europese media- en cultuurpartners. Nieuwe Europese regelgeving zoals de EU Accessibility ACT gaan de sector de komende jaren een sterke impuls geven. In deze workshop vertalen we de meest recente inzichten uit onderzoek naar de praktijk via theorie, richtlijnen, voorbeelden en oefeningen.

Voor wie zijn deze workshops?

  • Taal- en cultuurprofessionals of net afgestudeerde studenten die zich willen bijscholen in dit vakgebied.

  • Audiobeschrijvers die hun kennis willen aanscherpen.

  • Audiobeschrijvers die hun kennis willen uitbreiden naar andere genres.


Programma

Welke workshops zijn er?

De OPEN winter workshops bestaan uit vier modules, die online en offline leren combineren. De modules sluiten op elkaar aan en je schrijft je in voor de 2 basismodules en één specialisatiemodule.

  • Module 1: Kennismaking met audiodescriptie - Vanaf 13 januari 2023 - online
  • Module 2: Creativiteit in audiobeschrijving - 7 februari 2023, 9u tot 12u30, Stadscampus
  • Module 3: Specialisatie - 7 februari 2023, 13u30 tot 17u, Stadscampus - te kiezen uit: audiobeschrijven voor kinderen of audiobeschrijving voor de podiumkunsten
  • Module 4: Evaluatie

Cursusnummer:
N/A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kunst en cultuur, Taal en literatuur
Taal:
Nederlands/Engels
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
13.01.2023
Lesgevers:
De workshops worden gegeven door Nina Reviers, Gert Vercauteren, Sabien Hanoulle en Anna Jankowska. De workshops worden gegeven in het Nederlands, maar een basiskennis van het Engels is vereist. Sommige lesmaterialen zijn in het Engels en sommige presentaties worden in het Engels gegeven door onze Poolse collega Anna Jankowska. Oefeningen en discussie zijn altijd in het Nederlands en er is altijd een Nederlandstalige collega aanwezig.
Contactpersoon:
brecht.daneels@uantwerpen.be
Locatie

De workshops vinden plaats op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, tussen 9u en 17u30. De exacte locatie en adres krijgt u nog toegestuurd zodra het inschrijvingsaantal vast staat.

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.