Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° OPL010 Nederlands
Tags: Onderwijs en Pedagogie , Taal en Literatuur

Beschrijving

De opleiding NT2 speelt in op de grote vraag naar professionalisering in het NT2-veld. Het programma is bestemd voor (toekomstige) leerkrachten, coördinatoren, trajectbegeleiders, schoolvervolgcoaches en andere actoren die betrokken zijn bij Onthaalonderwijs of onderwijs Nederlands als Tweede Taal.


Programma

De opleiding bestond de voorbije academiejaren uit een openingssessie en zes thematische sessies, elk van drie uur. De volgende thema’s kwamen daarbij aan bod:

  • Oude valkuilen en nieuwe uitdagingen in NT2
  • Omgaan met taalvariatie voor NT2
  • Feedback geven en spreekdurf stimuleren in de NT2-les
  • Stimuleren van interactie en translanguaging
  • Afstandsleren in NT2
  • Informeel leren in en uit de klas
  • Taalvaardigheid testen en breed evalueren

Bekijk hier de sessies van academiejaar 2020-21

Ook in academiejaar 2021-2022 zal er een permanente vorming plaatsvinden, opnieuw in het tweede semester (februari-mei). Aan het programma wordt nog gewerkt. Meer informatie volgt tegen eind 2021.

Opmerkingen

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding, zijn er geen diplomavereisten of taalvereisten. Wel is het sterk aan te raden dat kandidaten die een andere moedertaal dan het Nederlands hebben, Nederlands beheersen op niveau B2 van het Europese referentiekader.

Vaak gestelde vragen

Contactgegevens

Cursusnummer:
OPL010
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie, Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.01.2022
Lesgevers:
Ellen Simon
Contactpersoon:
humanitiesacademie@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.