Mijn communicatiestijl: wat doet die met de ander?

Start op 06.10.2022

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_MCS22 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Levensstijl , Multidisciplinair

Beschrijving

We ontwikkelen als mens over de jaren heen een bepaalde manier van praten en luisteren in relatie tot anderen en dat kan soms best lastig zijn.
Misschien voel je je gefrustreerd of zelfs machteloos omdat je er maar niet in slaagt de ander duidelijk te maken hoe je iets bekijkt en dat er heel wat verschillende manieren zijn om naar een situatie te kijken. Heb je je al afgevraagd hoe jij praat als je gestresseerd of boos bent en de ander wil overtuigen van jouw gelijk? Begin je dan te ratelen en door te drammen, of trek je je net terug? Of weet je wel dat het best is even afstand te nemen, maar loop je toch nog telkens opnieuw vast in jouw eigen valkuil?
Deze cursus ontleedt jouw specifieke manier van communiceren in verschillende situaties. Wat doet jouw manier van praten met de ander? Hoe komt wat je zegt effectief over bij de ander?
Bewust worden van je eigen functioneren: kwaliteiten en valkuilen in een professionele - en misschien ook wel persoonlijke - levenssfeer.
Waarschijnlijk ken je jouw kwaliteiten maar al te goed, maar ben je je er nog niet bewust van dat die tegelijk een valkuil kunnen zijn. Dienstbaar zijn, streven naar kwaliteit, altijd vooruit willen: op zich zijn het prima eigenschappen, maar soms lopen we net daarop vast.
Als mens functioneren we dankzij onze kwaliteiten goed in optimale omstandigheden. Wanneer we evenwel te veel ballen tegelijk in de lucht moeten houden, komen onze scherpe kantjes wel eens naar boven.
Hoe kunnen we op een bewuste manier omgaan met onze talenten, zodat we vooral energie halen uit wat we goed kunnen? De inzichten die je in deze cursus opdoet, helpen jou om op een andere manier in dialoog of conflict te gaan. We zetten hierbij sterk in op het verwerven van inzicht in het eigen communiceren en onze kwaliteiten als individu.
We geven ook tips mee waarmee je concreet aan de slag kunt zodat je tot een beter resultaat komt voor alle betrokken partijen.
Deze eendaagse opleiding bestaat uit twee delen: hoe ziet mijn communicatiestijl eruit, en wat doet die met de ander? Wat zijn mijn kwaliteiten als mens, maar ook mijn valkuilen?
Het is een praktisch gerichte dag, waarbij je als deelnemer bewust wordt van je manier van omgaan met uitdagende situaties, zowel in relatie tot anderen (patiënten, zorgverleners, …) als in relatie tot jezelf.

Leerdoelen

1. Na de opleidingsdag ben je je meer bewust over jouw persoonlijke communicatiestijl ten aanzien van je omgeving (je patiënten, je mede-zorgverleners, je naasten, …)

2. Na de opleidingsdag heb je meer inzicht in jouw eigen kwaliteiten en valkuilen

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Cursusnummer:
IC_MCS22
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Startdatum:
06.10.2022
Lesgevers:
Katrien Bartholomeeusen
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.