Industrieel ingenieur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: micro-credential, samenleving, technologie, economie, ontwikkeling

Beschrijving

Een microcredential-opleiding voor ingenieurs waarin kennis, technologie, economie en ontwikkeling elkaar ontmoeten.

Vakken

De opleiding Samenleving en Technologie bestaat uit 3 vakken:

In dit vak wordt een schets gegeven van de grote milieuproblemen, de gevolgen op politiek en wetgevend vlak en casestudies over hoe technologie kan bijdragen aan een duurzame toekomst.

Dit vak verschaft inzichten in (de totstandkoming van) het stedelijke weefsel. Hierbij wordt de relatie onderzocht tussen stedelijke patronen, architectuur en techniek, en brede maatschappelijke evoluties in een historisch vergelijkend perspectief.

In dit opleidingsonderdeel worden duurzame energieoplossingen binnen de trias energetica gesitueerd en worden de opbouw, werking, performantie en toepassingen van de belangrijkste technologieën voor duurzame energieopwekking behandeld.

De vakken in deze opleiding worden georganiseerd in het 2de semester

Elk van de vakken bestaat uit 3 ECTS.

Deze opleiding wordt georganiseerd op de VUB Main Campus in Brussel.

Microcredentials

Microcredentials zijn kortdurende opleidingen met enkele vakken, uitgedrukt in studiepunten (ECTS-credits). Wil je nieuwe, aanvullende competenties verwerven? Ben je op zoek naar actualisatie? Heb je nood aan een bijkomende vorming? Dan zijn deze kortdurende opleidingen misschien wel iets voor jou.

In het kader van Levenslang Leren behoren deze microcredentials vanaf het academiejaar 2021-2022 tot het studieaanbod. Je kan ze volgen in het 1ste of het 2de semester, in het Nederlands of Engels (naargelang het specifieke aanbod). Na het behalen van de microcredential ontvang je een getuigschrift.

Inschrijven voor deze microcredential doe je via een creditcontract

Contacteer onze microcredential coördinator

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Industrieel ingenieur, Burgerlijk ingenieur, (Bio-)ingenieurswetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
30.09.2023
Contactpersoon:
secr@ir.vub.ac.be
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.