Architectuur en ontwerp

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: Micro-credential

Beschrijving

De micro-credential “Samenleving en technologie” bestaat uit 3 opleidingsonderdelen ‘Milieuaspecten van het ingenieursberoep’, ‘Geschiedenis van de Stedenbouw’ en ‘Hernieuwbare energietechnologie’. In deze micro-credential komen wisselwerkingen tussen kennis, technologie, economie en ontwikkeling aan bod. In het opleidingsonderdeel ‘Milieuaspecten van het ingenieursberoep’ wordt een schetst gegeven van de grote milieuproblemen, de gevolgen op politiek en wetgevend vlak en casestudies over hoe technologie kan bijdragen aan een duurzame toekomst. ‘Geschiedenis van de Stedenbouw’ verschaft inzichten in (de totstandkoming van) het stedelijke weefsel. Hierbij wordt de relatie onderzocht tussen stedelijke patronen, architectuur en techniek, en brede maatschappelijke evoluties, in een historisch vergelijkend perspectief. In het opleidingsonderdeel ‘Hernieuwbare energietechnologie’ worden duurzame energieoplossingen binnen de trias energetica gesitueerd en worden de opbouw, werking, performantie en toepassingen van de belangrijkste technologieën voor duurzame opwekking van energie behandeld. Deze micro-credential heeft een studieomvang van 9 ECTS en leidt tot een getuigschrift micro-credential. Inschrijven gebeurt via creditcontract. https://student.vub.be/creditcontract#creditcontract

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Architectuur en ontwerp, Burgerlijk ingenieur, Industrieel ingenieur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.10.2021
Lesgevers:
Hubert Rahier, Stefanie Van De Voorde, Svend Bram
Contactpersoon:
secr@ir.vub.ac.be
Locatie Campus Etterbeek
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.