Micro-credential Persoonsverzekeringen

Start op 03.02.2024

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands

The circle of life!

Beschrijving

Levens- en gezondheidsverzekeringen vormen samen de persoonsverzekering en vertegenwoordigen het belangrijkste premievolume binnen de Belgische verzekeringsmarkt.
Aan de hand van een cirkel voorgesteld, verwijst het bovenste deel naar de eerder traditionele leven en overlijdensproducten. Het onderste deel verwijst naar de gezondheidsverzekeringen waarvan de bescherming tegen inkomensverlies en medische kosten de meest bekende zijn. De linkerzijde van de cirkel staat voor de particuliere markt en de rechtszijde voor de collectieve verzekeringen die werkgevers aan hun personeel aanbieden.
Persoonsverzekeringen kennen een ongekend potentieel aan toepassingen, gaande van een spaar- of beleggingsinstrument, de opbouw van een aanvullend pensioen tot een bescherming tegen overlijden of medische zorgen. Ze vormen een middel om vermogen te structuren, kunnen helpen bij successie via de begunstiging en zijn voor werkgevers een aantrekkelijke employee benefit.

Programma

Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.

Wij zijn gebonden aan de inschrijfdata van de centrale onderwijsadministratie van de UAntwerpen (gebaseerd op het semestersysteem van de bachelor/masteropleidingen).Je schrijft je best in minstens 1 week voor de start van de micro-credential.

Start op 3 februari 2024: inschrijven kan t.e.m. 30 november 2023 en vanaf 8 januari t.e.m. 23 januari 2024 .

Opmerkingen

  • Deze micro-credential wordt enkel ingericht tijdens de oneven academiejaren.
  • Alles lessen worden gegeven door (gast)docenten met de nodige praktijkkennis.
  • Diplomavereiste: diploma academische of professionele bachelor (of gelijkgesteld) binnen om het even welk studiegebied.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
03.02.2024
Lesgevers:
Kurt Termote & gastdocenten uit de praktijk
Contactpersoon:
allic.nexus@uantwerpen.be
Locatie

Leerstoel ALLIC - i.s.m. Nexus

UAntwerpen

  • Stadscampus (op zaterdag 09.00 - 13.00 uur)
  • Online (op dinsdag 18.45 - 21.45 uur)

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.