Micro-credential ‘law and technology’

Start op 26.09.2022

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Engels
Tags: Micro-credential , recht , AI , data science

Beschrijving

De micro-credential ‘law and technology’ bestaat uit 3 opleidingsonderdelen ‘Privacy and data protection’, ‘The augmented human – health, technology and the law’ en ‘Legal, Ethical and Social issues of Artificial Intelligence’. Deze micro-credential is bedoeld om studenten te helpen ontwikkelen tot de 'Advocaat 2.0' zoals de moderne wereld vereist. Studenten met een achtergrond in recht en technologie zullen een voordeel hebben in een reeks cruciale sectoren. In een wereld waar big data centraal staat in innovatie, zal kennis van gebieden zoals gegevensbescherming, juridische, ethische en sociale kwesties rond het gebruik van AI en de opkomende biotechsector (The Augmented Human) een voorwaarde zijn. Buiten de juridische praktijk en academisch onderzoek zal deze micro-credential als specialisatie Recht en Technologie een weg banen naar belangrijke beroepen, zoals die van 'data protection officer' in domeinen variërend van multinationale samenwerking tot ziekenhuizen en scholen. Deze micro-credential heeft een studieomvang van 18 ECTS en leidt tot een getuigschrift micro-credential. Inschrijven gebeurt via creditcontract.

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Recht, AI en Data Science
Taal:
Engels
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
26.09.2022
Lesgevers:
Gloria Gonzales Fuster, Paul Quinn
Contactpersoon:
facrc@vub.be
Locatie VUB Campus Etterbeek
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.