Micro-credential 'Historische kritiek en journalistiek'

Start op 27.09.2021

Taal en literatuur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: Micro-credential

Beschrijving

De micro-credential “Historische kritiek en journalistiek” bestaat uit 3 opleidingsonderdelen ‘Historische Kritiek’, ‘Studie van de Journalistiek’ en ‘Geavanceerde Journalistieke Technieken ‘ Het kritisch evalueren en afwegen van informatie op herkomst, betrouwbaarheid en waarachtigheid, is een belangrijke vaardigheid in de journalistieke praktijk. In deze micro-credential worden wetenschappelijke onderbouwde manieren om bronnen te beoordelen en te analyseren aangereikt. In de opleidingsonderdelen worden inzichten uit de historische wetenschap gegeven, waarbij de focus ligt op het aanleren van een systematisch-kritische houding bij het omgaan met informatie en het beoordelen van argumenten. Er worden academische perspectieven op de journalistieke praktijk en analysemethoden aangereikt. Evenals toepassingen van de verdiepende kennis van theorieën en concepten over taal, tekst en beeld in de kritische analyse van en onderzoek naar taalkundige, communicatieve, mediale en beeldtoepassingen. Deze micro-credential heeft een studieomvang van 12 ECTS en leidt tot een getuigschrift micro-credential. Inschrijven gebeurt via creditcontract. https://student.vub.be/creditcontract#creditcontract

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
27.09.2021
Lesgevers:
Margot De Coster, Jelle Mast, Sonja Lavaert
Contactpersoon:
faclw@vub.ac.be
Locatie Campus Etterbeek
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.