Micro-credential ‘Brussels: Political and Linguistic Challenges’

Start op 26.09.2022

Taal en literatuur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: Micro-credential

Beschrijving

Deze interdisciplinaire micro-credential “Brussels: Political and Linguistic Challenges” verrijkt je blik op Brussel als smeltkroes van talen en culturen, maar ook als politieke actor. We reiken je wetenschappelijke inzichten aan en begeleiden je in het uitvoeren van zelfstandige opdrachten rond de (meertalige) Brusselse stadscultuur. We kijken naar de totstandkoming van de politieke en institutionele architectuur in en rond Brussel als kleine wereldstad, met een nadruk op de taalkundige realiteiten en uitdagingen waarmee het hoofdstedelijk gewest wordt geconfronteerd. Het dagelijks taalgebruik van Brusselaars is vandaag complex en valt niet samen met de institutionele tweedeling tussen Nederlandstaligen en Franstaligen. We trekken ook de stad in en laten je kennis maken met het literaire Brussel. De Belgische hoofdstad speelde de voorbije twee eeuwen net als vandaag een niet te verwaarlozen rol in de literatuur, als verblijfplaats voor schrijvers maar ook als een stad die beleefd en beschreven wordt in de literatuur. Tot slot omvat deze micro-credential een beroepsgericht luik. Je werkt tijdens een praktijkstage van 120 uur voor een erfgoedinstelling of mediaplatform onder begeleiding aan een project waarin een bepaald aspect van de gelaagde politieke en taalkundige identiteit van Brussel centraal staat. Deze micro-credential heeft een studieomvang van 15 ECTS en leidt tot een getuigschrift micro-credential. Inschrijven gebeurt via creditcontract.

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
26.09.2022
Lesgevers:
Joost Vaesen, Ann Peeters, Christoph De Spiegeleer
Contactpersoon:
faclw@vub.be
Locatie VUB Campus Etterbeek
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.