Life time running: for health een balans tussen belasting en belastbaarheid van het bewegingsstelsel

Start op 07.10.2021

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_KOR21 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Sportkinesitherapie

Beschrijving

Inhoud:

em. Prof.dr.Dirk De Clercq, Rud Derie, Youri Geurkink,Onderzoeksgroep Biomechanica en motorische controle, Vakgroep Bewegings- en sportwetenschappen, Universiteit Gent

Bijscholing “Life time running: streven naar evenwicht tussen musculoskeletale belasting en belastbaarheid” dd. 07 oktober 2021.
We benaderen het afstandslopen vanuit het gezichtspunt van fysieke activiteit en gezondheid. Afstandslopen is immers een zeer goede matig tot intense fysieke activiteit want het heeft onmiskenbare voordelen voor de gezondheid en de drempels zijn laag. Keerzijde van de medaille is het vrij frequent optreden van typische overbelastingskwetsuren en we bespreken risicofactoren voor deze blessures. Preventie stoelt op inzicht in de achterliggende mechanismen. Het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van het bewegingsstelsel is het cruciaal concept. De musculoskeletale belasting wordt geduid vanuit de biomechanica van het afstandslopen. Recente conceptuele modellen, die het ontstaan en de hardnekkigheid van “running related injuries” verklaren, stoelen op het begrip “cumulative load”. We leggen dit mechanobiologisch begrip uit om te komen tot zinvolle en haalbare preventieve maatregelen die de repetitieve belasting van afstandslopen kunnen verminderen. Zowel meer generieke (traag en “grounded” lopen) als geïndividualiseerde strategieën (Lower lmpact running dmv biofeedback) komen aan bod.

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Cursusnummer:
IC_KOR21
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2019 - 2020, 2020 - 2021, 2021 - 2022
Startdatum:
07.10.2021
Lesgevers:
Prof. dr. Dirk De Clerck
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.