Leercoach 2.0: een geïntegreerde visie

Start op 18.02.2022

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/LZG/041A Nederlands

Wil je jongeren uit hun comfortzone halen en hen ondersteunen bij het studeren? Zie je de nood om meer leerkansen te bieden bij moeilijk tienergedrag?

Beschrijving

Tijdens de nascholing Leercoach 2.0- een geïntegreerde visie leren we jou om je leerlingen verantwoordelijk te maken voor hun leerproces op vlak van leren en gedrag. Wat als emoties de bovenhand krijgen? Via zelfreflectie krijgen de jongeren inzicht in hun studeerproces en in hun automatismen.

We vertrekken vanuit de hersenontwikkeling en nemen je mee in dit boeiend leerproces waar kansen bieden centraal staat!

Programma

De eerste dag bieden we kaders aan en bekijken we coaching binnen het referentiekader voor onderwijskwaliteit (ROK).

De tweede dag geven we tips en tricks voor implementatie en bekijken we samen concreet materiaal voor op de klasvloer.

Opmerkingen

Cursusmateriaal en lunches inbegrepen.

Cursusnummer:
21/LZG/041A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
18.02.2022
Lesgevers:
Inge Verbist, logopediste met als specialisatie neurologie. Binnen het onderwijs heeft ze zich toegelegd op 'leren'. Ze werkt als leerlingbegeleider 1ste graad in het Instituut Sancta Maria Aarschot en is daarnaast coördinator van het Leeratelier. Ook heeft ze een zelfstandige praktijk als leercoach: Top-Teen.

Lien Uyttebroek, licentiate in de pedagogische wetenschappen. Ze werkt als leerlingenbegeleidster en coördinator in het Instituut Sancta Maria Aarschot. Als senior trainer LSCI geeft ze 5-daagse LSCI-trainingen.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.