Inspanningstraining bij inwendige aandoeningen

Start op 16.05.2023

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_ITI23 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Inwendige aandoeningen , sport

Beschrijving

Patiënten met inwendige aandoeningen worden vaak gekenmerkt door een verlaagd fysiek functioneren. Inspanningstraining is een belangrijke niet-farmacologische behandeling voor zowel patiënten met respiratoire, cardiovasculaire en metabole problematiek. Deze cursus start met een update van de huidige medische behandeling, het belang van activering, de interpretatie van een inspanningsonderzoek bij patiënten met inwendige aandoeningen en hoe de resultaten van dit onderzoek te gebruiken bij het opstellen van een trainingsprogramma. Nadien worden er op basis van casuïstiek aandachtspunten besproken bij het opstellen van een inspanningstraining programma bij patiënten met inwendige aandoeningen.

LEERDOELEN

1. De cursist kent het belang van het activeren van patiënten met inwendige aandoeningen en begrijpt het verschil tussen interventies gericht op het verhogen van fysieke activiteit en fysieke capaciteit.

2. De cursist kan het inspanningsvermogen van een patiënt met respiratoire, cardiovasculair en metabole aandoeningen interpreteren en onderscheidt de belangrijkste limiterende factoren.

3. De cursist stelt een trainingsprogramma op en neemt hierin specifieke aandachtspunten mee voor de verschillende patiëntengroepen.

DOELPUBLIEK

Kinesitherapeuten

Opmerkingen

Opgelet: Deze cursus bestaat uit 2 delen.

  • Op 16/05/2023 van 20:00 tot 22:00 gaat het eerste deel online door in de vorm van een webinar (de link naar webinar wordt een week voor aanvang naar de deelnemers verstuurd)
  • Op 01/06/2023 van 09:00 tot 17:00 gaat het tweede deel op de campus door in de vorm van een praktijkgerichte fysieke cursusdag

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen tijdens de on campus cursusdag.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. ACREHAB - DV.O103194 (onder voorbehoud).

Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine.

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.