Inleiding tot het werken met vertaalgeheugens (Trados)

Start op 01.03.2022

Taal en literatuur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° OPL007 Nederlands
Tags: Communicatie, taal, literatuur

Beschrijving

Een groot deel van het vertaalwerk bestaat uit vertalen van repetitieve teksten (zoals technische handleidingen of wetteksten), die vaak zinnen of constructies bevatten die al eens eerder vertaald werden. Vertaalgeheugensystemen kunnen de vertaler helpen om deze teksten niet volledig opnieuw te moeten vertalen, maar eerdere vertalingen te hergebruiken, zodat enkel de nieuwe stukken tekst volledig vertaald moeten worden. In deze module wordt een inleiding gegeven tot het werken met vertaalgeheugens in het algemeen, en Trados in het bijzonder. Zo leer je om nieuwe vertaalgeheugens aan te maken, bestaande vertaalgeheugens te importeren en exporteren, een koppeling te maken met terminologie, en eenvoudige projectmanagementtaken uit te voeren met Trados.

Praktisch

  • Die modules vinden plaats vanaf 8 deelnemers, en kunnen gevolgd worden door de deelnemers van de permanente vorming of door beëdigde tolken en vertalers die zich willen bijscholen.

  • De lessen worden normaal gezien over twee avonden verspreid. Precieze data zijn nog niet bekend, maar de modules vinden jaarlijks in maart of april plaats (meer info volgt jaarlijks begin februari).

  • Wie in 2020-2021 ingeschreven was voor Beëdigd tolken kan gratis één bijscholing volgen. Meld op het inschrijvingsformulier dat je je voucher daarvoor wil gebruiken.

  • Wie nog vragen heeft over de permanente vorming of over de bijscholingen, kan mailen naar beedigd-tolken@ugent.be of beedigd-vertalen@ugent.be. De meeste vragen worden echter op deze website beantwoord. Voor u contact opneemt, gelieve dus eerst deze webpagina en onze 'Vaak gestelde vragen' (FAQ) grondig te overlopen.

Je kan alles nog eens nalezen op de website van Vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie

Cursusnummer:
OPL007
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.03.2022
Lesgevers:
Els Lefever
Contactpersoon:
humanitiesacademie@ugent.be
Locatie

Abdisstraat

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.