Inleiding in het Ziekenhuismanagement

Start op 10.06.2022

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000031 Nederlands
Tags: Geneeskunde , Gezondheidsbevordering , Management in de gezondheidszorg

Beschrijving

Het ziekenhuismanagement wordt vaak door buitenstaanders als erg complex ervaren. Dit is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de ingewikkelde financiering en het sterk regulerende kader van de gezondheidszorg. Bovenal vragen de bekommernis voor de zorg voor zieke mensen, het werken met professionals en de specifieke eisen aan kwaliteit en veiligheid een eigen organisatie en aanpak.

Deze driedaagse cursus gaat door van donderdag 6 oktober tot zaterdag 9 oktober in het Hotel NH Gent Belfort, Hoogpoort 63, 9000 Gent.

Voor meer info kan u terecht op de website van Zorgbeleid.

Programma

Deze cursus geeft nieuwe directieleden, beleidsverantwoordelijken, stafmedewerkers, bestuurders en artsen de mogelijkheid om de eigenheid van het ziekenhuismanagement te leren kennen. Concepten van ziekenhuiswetgeving, ziekenhuisfinanciering en financieel management, kwaliteits- en veiligheidsbeleid, organisatie, beheerstructuren en personeelsbeleid komen aan bod.

Meer info over het programma vindt u op de website van Zorgbeleid bij activiteitenkalender.

Cursusnummer:
DLLL000031
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
10.06.2022
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.