InClinic: State-of-the-art revalidatie na een amputatie van het onderste lidmaat

Start op 22.06.2024

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° INCLIN_SAM24 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Inwendige aandoeningen , sport

Beschrijving

Tijdens deze navorming schetsen we een state-of-the-art omtrent revalidatie na amputatie van het onderste lidmaat. Tijdens de eerste helft van de dag komen in een plenaire setting onderwerpen aan bod zoals vroege postoperatieve aandachtspunten, inzicht in uitlijning van de prothese en de impact op het gangpatroon, de aanpak van gangrevalidatie bij starters tot gevorderde geamputeerde patiënten, en het belang van core stability training bij amputatie. Tot slot geven we een inleiding rond het beoefenen van sport met een amputatie. In de tweede helft van de dag wordt via een rotatiesysteem de praktische toepassingen van de eerder besproken onderwerpen geoefend in 4 verschillende settings waarbij je persoonlijk begeleidt wordt en feedback krijgt.

Deze InClinic navorming wordt georganiseerd in samenwerking met in-house experten van het revalidatiecentrum UZ Gent. Waar patiënten met uitzonderlijke hulpvragen dagelijks worden begeleid in hun revalidatietraject, daar maak je kennis met de specifieke werking binnen deze unieke setting.

Leerdoelen

  • De deelnemer kent post-operatieve aandachtspunten;
  • De deelnemer heeft inzicht in uitlijning van de prothese;
  • De deelnemer is in staat om de gangrevalidatie van een patiënt met een prothese van het onderste lidmaat te begeleiden.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 09.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd). Acrehab - DV.O103194. Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten (aangevraagd):

  • Algemeen kwaliteitslabel: 14 punten

Cursusnummer:
INCLIN_SAM24
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
22.06.2024
Lesgevers:
Sybille Geers
Nico De Wilde
Linde Frechier
Dries Glorieux
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.