Het Klinisch Neurologisch Onderzoek (KNO)- Els De Corte en Wim De Wilde

Start op 18.05.2021

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_KNO21 Nederlands
Tags: Kinesitherapie bij neurologische aandoeningen

Beschrijving

Cursusdatum: dinsdag 18/05/2021

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.103194

Accreditatie: aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Inhoud:


Het opstellen van een doelgericht oefenprogramma bij personen met een neurologische aandoening vormt vaak een oefening in klinisch redeneren. Omwille van de complexiteit van het neurologische systeem is een gestructureerd onderzoek van de verschillende deelaspecten noodzakelijk.
Het klinisch neurologisch onderzoek (KNO) is een evaluatiemethode die neurologen gebruiken om de neurologische systemen stap voor stap te screenen, het letsel te lokaliseren en de diagnose vast te stellen. De eerste bevindingen uit het specialistisch KNO worden meestal aangevuld met resultaten uit medische beeldvorming en technische onderzoeken. De pijlers van het KNO bestaan dan ook uit : 1. een doelgerichte anamnese, 2. een systematisch onderzoek van het zenuwstelsel aan de hand van klinische testen en 3. aanvullend technisch onderzoek.
Ook voor de kinesitherapeut biedt een doorgedreven inzicht in het KNO een meerwaarde, onder meer in het herkennen, onderzoeken en interpreteren van neurologische symptomen en de invloed ervan op het functioneren van de patiënt. Vanuit de stoornissen (motorische, sensorische, cognitieve, …) kan de functionaliteit (gang, evenwicht, …) van de patiënt beter geïnterpreteerd worden. Het activiteitenniveau kan indien nodig nog verder onderzocht worden aan de hand van specifieke testbatterijen, dit alles met het oog op het opstellen van behandeldoelen en een efficiënt behandelplan. De eigen informatie uit het kinesitherapeutisch KNO wordt best aangevuld met informatie verzameld door het multidisciplinaire team.
In deze cursus wordt het KNO vanuit een kinesitherapeutische invalshoek opgefrist, zowel op vlak van inzicht als op vlak van vaardigheden. Ook de toepassing ervan bij enkele casussen draagt bij tot het verdiepen van de competenties in het klinisch onderzoeken en interpreteren van neurologische symptomen.

Cursusnummer:
IC_KNO21
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2019 - 2020, 2020 - 2021
Startdatum:
18.05.2021
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.