Het gebruik van technologie bij het aanleren van beschrijvende statistiek

Start op 20.03.2024

Wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Sta24 Nederlands
Tags: Bijscholing voor leerkrachten

Beschrijving

Statistiek is niet meer weg te denken in het dagelijks leven en het gebruik van technologie bij het aanleren ervan wordt meer en meer noodzakelijk. De integratie van technologie binnen het lessenpakket wordt echter bemoeilijkt door een gebrek aan en een verscheidenheid van middelen tussen verschillende scholen. In sommige scholen hebben leerlingen toegang tot een laptop met Windows als besturingssysteem, in andere scholen maakt men gebruik van Chrome Books met het Google Chrome besturingssysteem. Dit bemoeilijkt de keuze van statistische software.

In deze nascholing zal ingegaan worden op het gebruik van statistische software die op beide besturingssystemen werkt en die een aanvulling is op de leerinhoud van de beschrijvende statistiek in de 2de graad van het secundair onderwijs (ASO en TSO). Tevens zullen online data bronnen aangereikt worden.

Doelgroep

Secundair onderwijs (ASO/TSO): 2de graad

Materiaal

Deelnemers brengen een eigen laptop mee.

Wanneer?

Woensdag 20 maart 2024 (13.15 u. - 16.15 u.)

Locatie

Campus Sterre, Gent, Krijgslaan 281, Gebouw S9, Leslokaal 3.1

Cursusnummer:
Sta24
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
20.03.2024
Contactpersoon:
ipvw.ices@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.