Elastisch therapeutisch tapen bij kinderen

Start op 30.11.2023

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_ETT23 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Kinderen , sport , Ergotherapie

Beschrijving

Elastische therapeutische tape applicaties zijn zeer geschikt als (aanvullende) behandelmogelijkheid in de dagelijkse praktijk. Deze navorming focust op de mogelijkheden die wij hebben om elastisch therapeutisch tapen toe te passen bij kinderen.

Deelnemers maken kennis met de klassieke en nieuwe tapetoepassingen. Bewijs van de effecten van elastische therapeutische tape zal worden getoond en besproken. Bestaande en nieuwe hypothesen worden gepresenteerd en kritisch beoordeeld. Deze navorming is een uitgebreide praktische training, ontworpen om te laten zien hoe de elastische therapeutische taping kan worden gebruikt als losse behandelingsmodaliteit of samen met, en als aanvulling op andere therapeutische interventies. Tape kan worden gebruikt bij de behandeling van: spier- en peesaandoeningen waaronder beknelling van zenuwen (diep en oppervlakkig), orthopedische en neurologische aandoeningen, pulmonale aandoeningen, disfunctie van de bloed- en lymfestroom, orgaandisfunctie, pijn en trauma (inclusief overbelasting).

Achtergrond en theorie worden aan de hand van veel praktijkvoorbeelden gepresenteerd. Op beide dagen worden video's van verschillende kinderen gepresenteerd. De mogelijkheden en onmogelijkheden voor het tapen van zeer jonge baby's en kinderen van alle leeftijdsgroepen worden besproken.

Leerdoelen:

1. De deelnemers is vertrouwd met elastische therapeutische taping, het materiaal, de huidige literatuur en de evidentie;

2. De deelnemer heeft kennis over de huid, de fysiologische beweging van de huid en tape als zintuiglijke- en mechanische prikkel;

3. De deelnemer heeft kennis van de achtergrond, de toepassingen en het bewijs rond therapeutisch tapen bij de pediatrische populatie;

4. De deelnemer is bedreven in het maken en toepassen van specifieke tape-applicaties voor kinderen.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten

Opmerkingen

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen tijdens de on campus cursusdag.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina. Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

Accreditatie bij Pro-Q-Kine.

Cursusnummer:
IC_ETT23
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
30.11.2023
Lesgevers:
Esther de Ru
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.