Een microscoop: iets voor mijn praktijk? En aan de slag met de microscoop in de praktijk!

Start op 09.02.2023

Tandheelkunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000063 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

De cursusreeks Microscooptandheelkunde wordt aangeboden in 3 modules. In de eerste module ligt de nadruk op inzicht in de bouw en werking van dit toestel, en basisbeginselen zoals instellen van de microscoop en correct in beeld brengen van het onderwerp. In de tweede module wordt meer ingegaan op het uitvoeren van tandheelkundige handelingen en interventies onder microscoop, op praktijkorganisatie en foto- en video mogelijkheden. In de derde module komen geavanceerdere toepassingen aan bod die meer domeinspecifiek zijn.

Waar de eerste module voornamelijk is bedoeld als kennismaking met de microscoop en het aanleren van basisinstellingen, gaat Module II een stap verder en ligt de nadruk op het doen, het leren uitvoeren van relatief eenvoudige tandheelkundige handelingen onder microscoop. De omschakeling naar een praktijkvoering met een operatiemicroscoop is namelijk een grote stap waar veel practici zonder extra training tegenaan botsen.

De bedoeling van deze tweede module is om aan de hand van praktische voorbeelden en tips, maar ook door gestructureerde oefeningen in de prekliniek, dagdagelijkse tandheelkundige handelingen onder de microscoop te leren uitvoeren.

In het theoretisch luik komen praktijkorganisatie rond de microscoop, documentatie (foto en video) door de microscoop, licht in de praktijk, 2-handed en 4-handed microscooptandheelkunde aan bod. In het hands-on gedeelte leert de deelnemer onder microscoop caviteitspreparatie, matrixplaatsing, modelleren & afwerken van composiet uitvoeren, maar ook de pulpakamer ontleden, calcificaties verwijderen en kanalen opsporen.

Deze cursus is eveneens een dynamisch geheel met theoretische hoorcolleges en praktische hands-on gedeeltes aan de microscoop. Elke cursist beschikt over een microscoop en wordt actief begeleid door ervaren practici. In de deelnameprijs is de borenset met specifieke boren voor microscoop THK inbegrepen.

Cursusnummer:
DLLL000063
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
09.02.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.