Psychologie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA073-diverssensitief-bemiddelen Nederlands
Tags: Bemiddeling

Beschrijving

Onze superdiverse samenleving vraagt om een verhoogd cultureel bewustzijn. Omdat elke cultuur zijn eigen normen, waarden en omgangsvormen kent, kunnen misvattingen en onbegrip op de loer liggen. Sommigen ervaren door die grote culturele diversiteit een zekere handelingsverlegenheid. Het gebeurt dat door een andere culturele achtergrond, overtuiging en of taalgebruik ruis ontstaat in de communicatie. Deze ruis kan snel spanning geven en leiden tot een intercultureel conflict.

Daarom is het zo belangrijk om onze interculturele competentie en interculturele sensitiviteit (of divers-sensitief) blijvend te ontwikkelen.

Deze vorming is een mix van theoretische inzichten en casussen uit het brede werkveld (onderwijs, sociale sector, hulpverleningssector). Het heeft als doel om bewust stil te staan bij je eigen referentiekaders en deze te herkennen, kennis te ontwikkelen om op een krachtgerichte manier om te gaan en te verbinden in diversiteit, kennis te hebben over de competentie divers-sensitiviteit en het vermogen te ontwikkelen om via reflectie en samenwerking te groeien in deze competentie.

Programma

  • 9.30 - 11.00 uur: nascholing
  • 11.00 - 11.15 uur: koffiepauze
  • 11.15 - 12.30 uur: nascholing
  • 12.30 - 13.30 uur: lunch
  • 13.30 - 15.00 uur: nascholing
  • 15.00 - 15.15 uur: koffiepauze
  • 15.15 - 16.30 uur: nascholing

Opmerkingen

  • Voor deze nascholing werd erkenning aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en de Federale Bemiddelingscommissie (FBC).

Cursusnummer:
GA073-diverssensitief-bemiddelen
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Psychologie, Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
26.04.2024
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.