Diversiteit en inclusie in ondernemingen: een succesverhaal?

Start op 08.09.2021

Economie, business en Management

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/ECO/025A Nederlands

Onze samenleving is enorm divers, maar dat zien we niet meteen terug in ondernemingen. Nochtans zitten we met een groeiend tekort op de arbeidsmarkt en is het dus belangrijker dan ooit om iedereen aan het werk te krijgen.

Beschrijving

In deze interactieve sessie nemen we de voordelen van diversiteit in ondernemingen onder de loep en bespreken we waar het mis kan gaan. We tonen aan hoe werknemers en organisaties beter presteren met een gezonde mix van leeftijden, achtergronden, rassen, genders, … op voorwaarde dat er ook inclusie is. Diversiteit, inclusie en discriminatie zijn de sleutelwoorden van deze sessie.

Programma

We lichten de wetenschappelijke kennis over diversiteit en inclusie op een behapbare manier toe en passen ze toe op de actualiteit (d.m.v. voorbeelden van ondernemingen zoals BASF, Adidas, … die al dan niet divers en inclusief zijn).Het materiaal uit de sessie kan je in je lessen gebruiken en we geven ook extra informatie mee.

Cursusnummer:
21/ECO/025A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Economie, business en Management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
08.09.2021
Lesgevers:
Kim De Meulenaere is professor Organisatiegedrag en HRM aan de Universiteit Antwerpen (Faculteit Bedrijfskunde en Economie, Departement Management) en de Antwerp Management School. Haar onderzoek focust op diversiteit en inclusie in organisaties, de vergrijzende werkvloer en het verloop van personeel. Ze doceert met veel enthousiasme en passie haar expertise in behapbare en activerende (gast)lessen.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.