Digitale transformatie vanuit verschillende invalshoeken benaderd

Start op 09.06.2023

Economie, business en (publiek) management

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° Studiedag digitale transformatie Nederlands
Tags: Volledig aanbod , Studiedagen

Beschrijving

Digitale transformatie zorgt ervoor dat organisaties efficiënter en effectiever te werk kunnen gaan. Tijdens deze studiedag wordt digitale transformatie benaderd vanuit verschillende perspectieven. We bekijken de nieuwe technieken in een digitale economie, digitale financieringsvormen & crypto financing maar ook hoe digitale platformen een impact kunnen hebben op jouw bedrijfsvoering of hoe je ESG controverses in de media kan monitoren.

Werk je bij een publieke instelling en vraag je je af wat een digitale overheid is? Ook daar geven we jou een antwoord op.

Kortom, een studiedag gericht op de verschillende perspectieven en implimentaties van digitale transformatie.

Voor wie?

Ondernemers, bedrijfsleiders, managers en leidinggevenden binnen de private en publieke sector. Researchers en studenten ook welkom!

Programma

1. Nieuwe technieken in een digitale economie: hoe kunnen we bedrijven en organisaties klaarmaken op weg naar een digitale toekomst (prof. dr. Amy Van Looy) .
 • We starten met een introductie op wat digitale transformatie vandaag de dag betekent, en waarom we ons in een vierde industriële revolutie bevinden. Teven geven we voorbeelden van toepassingen met nieuwe, disruptieve technologieën (zoals artificiële intelligentie, robotica, Internet of Things, blockchains). We bekijken ook technieken om het strategische bedrijfsmodel van een organisatie hieraan aan te passen
2. Digitale financieringsvormen en crypto financing (prof. dr. Virginie Mataigne en prof. dr. Leentje Moortgat)
 • De manieren waarop ondernemingen hun groei en investeringen kunnen financieren zijn de afgelopen 15 jaar sterk geëvolueerd. De opkomst van digitale technologieën heeft onder meer crowdfunding, crowdlending, en meer recent initial coin offerings mogelijk gemaakt. We lichten toe wat deze financieringsvormen inhouden voor bedrijven en waar je als investeerder op moet letten.
3. Hoe digitale platformen een impact hebben op uw bedrijfsvoering (prof. dr. Matthias Bogaert)
 • De komst van digitale sociale media platformen hebben niet alleen de relatie met de klant veranderd, maar ook hoe klantengedrag verzameld, gestructureerd en geanalyseerd moet worden. Vroeger bevonden de belangrijkste klantengegevens zich traditioneel in de databanken van de bedrijven, nu speelt een belangrijk deel van het klantengedrag zich online af. Het doel van deze workshop is om inzichten te geven in hoe je deze online stream aan data makkelijk kan verwerken en analyseren. De nadruk zal hierbij leggen uit methodes uit artificiële intelligentie die bedrijven in staat stellen om ongestructureerde data op een gestructureerde manier te analyseren.
4. Wat is een digitale overheid? (prof. dr. Lieselot Danneels)
 • Wat is dat precies, een digitale overheid? Zes belangrijke dimensies voor digitale transformatie in de publieke sector benaderd:
  • Digital by design
  • Data driven
  • Government as a platform
  • User driven
  • Pro-activity
  • Open by default
5. Monitoring van ESG controverses in de media (prof. dr. Kris Boudt)
 • Elke dag worden er meer dan 5000 nieuwsartikels gepubliceerd in België. Dankzij digitalisering kan men via tekstanalyse hieruit thematische signalen halen over de economie in het algemeen en bedrijven in het bijzonder. In deze lezing gaan we dieper in op de transformatie van tekst naar tijdreeksen en van tijdreeksen naar tekst. De tijdreeksen zijn belangrijk als input voor modellen en het uitsturen van waarschuwingen. De tekst is nuttig voor het uitleggen van het signaal. De focus in de presentatie ligt op het tijdig verwittigen over betrokkenheid van bedrijven bij gebeurtenissen die niet overeenstemmen met een duurzaam gedrag in termen van milieu, maatschappij en bestuur.

Opmerkingen

Prijs

Deelnemers: 150,00 euro

Researchers: 100,00 euro

Studenten: 10,00 euro

Cursusnummer:
Studiedag digitale transformatie
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
09.06.2023
Lesgevers:
Matthias Bogaert
Amy Van Looy
Kris Boudt
Lieselot Danneels
Virignie Mataigne
Contactpersoon:
febacademy@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.