Creatief aan de slag met de context van leerlingen

Start op 21.03.2022

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/SEB/090A Nederlands

In gesprek gaan met kinderen vraagt van volwassenen soms een creatieve aanpak. Het leren kennen van de context van leerlingen is enorm belangrijk om te weten te komen hoe een leerling zich voelt.

Beschrijving

In gesprek gaan over gevoelige thema’s is niet altijd eenvoudig. De methodieken zijn heel laagdrempelig en zorgen voor een extra dimensie om in contact te gaan met de leerlingen.

Programma

We staan eerst stil bij enkele begrippen uit het contextueel werken en indien de tijd proberen we ook zelf te oefenen.

Tijdens deze workshop komen enkele creatieve methodieken aan bod zoals gebruik van duplopopjes, afbeeldingen, dieren, enz.

De focus ligt op het doen en ervaren. Het is dus een praktijkgerichte workshop met methodieken die je zelf eerst ervaart en later kan toepassen in de klas.

Cursusnummer:
21/SEB/090A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
21.03.2022
Lesgevers:Griet Severeyns geeft opleiding en vorming over cultuurcompetente en cultuursensitieve hulpverlening/onderwijs bij Vormingscentrum Hivset. Daarnaast geeft ze les op AP Hogeschool binnen de opleiding graduaat orthopedagogisch begeleider. Eerder werkte ze als hulpverlener met mensen met migratieachtergrond.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.