Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/CHE/018A Nederlands

Sinds begin schooljaar 2020-2021 wordt van leerkrachten wetenschappen verwacht dat ze een risicoanalyse maken van de gebruikte chemicaliën en de proefopstellingen in hun lessen.

Beschrijving

Hierbij dient o.m. rekening gehouden te worden met de COS-adviezen en de wetgeving die van toepassing is. De COS-werkgroep ontwikkelde hiertoe een applicatie die dit op een gebruiksvriendelijke manier toelaat te doen. In enkele gevallen moet hier ook de preventiedienst van de school rechtstreeks bij betrokken worden. Maar er is natuurlijk nog meer. Wat doe ik met het afval? Hoe sla ik mijn producten op?

Programma

Wat zijn de COS-adviezen en waarop zijn ze gebaseerd? Hoe bindend zijn deze adviezen? Hoe maak ik een risicoanalyse? Waarom moet ik dit doen? Waar vind ik voldoende informatie? Wat met chemisch afval? Waarop moet ik letten bij de opslag van de chemicaliën? Hoe kunnen preventiedienst en leerkrachten wetenschappen één team vormen? Op deze en andere vragen poogt deze nascholing je een antwoord te geven. Met een degelijke uiteenzetting waarin iedereen de kans krijgt zijn persoonlijke vragen te stellen. Met antwoord en wederwoord.

Cursusnummer:
21/CHE/018A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie, Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
01.12.2021
Lesgevers:
Marc Verhaeghe was werkzaam in het onderwijs als leerkracht chemie en als preventieadviseur.
Locatie

CNO, Boogkeers 5, 2000 Antwerpen

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.