Biochemie en technologie binnen een brouwerij

Start op 27.10.2021

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/CHE/008A Nederlands

Binnen de Trappistenbrouwerij van Westmalle wordt er sinds 1836 bier gemaakt.

Beschrijving

Zo’n 180 jaar later bedraagt de beperkte productie ongeveer 133 000 hl per jaar en bereikt het bier ook consumenten tot ver over de landsgrenzen. De abdij blijft volop investeren in een kwalitatief product, getuige daarvan zijn de recent vernieuwde gistkamer, brouwzaal en labo.

Deze technologische evolutie helpt om de biochemische reacties beter te beheersen.

Programma

In een brouwerij vinden tal van biochemische processen plaats. Dat begint bij de behandeling van het opgepompte grondwater en gaat tot de biologische zuivering van het afvalwater. Daartussen wordt er gebrouwen, gegist, gelagerd, gefilterd en gebotteld. Om een bier van constante kwaliteit te maken moet men al deze processen goed kunnen sturen.

Tijdens het bezoek zullen de belangrijkste biochemische reacties en aandachtspunten aan bod komen. Een tocht doorheen de installaties zal dan weer duidelijk maken dat bier maken in de 21ste eeuw een biotechnologisch hoogstandje is.

Na de rondleiding word je uitgenodigd voor een vergelijkende degustatie.

Cursusnummer:
21/CHE/008A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie, Wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
27.10.2021
Lesgevers:
Lieven Van Hofstraeten, afgestudeerd als ing. biochemie; in 1997 beginnen werken op de brouwerij als laborant; enkele jaren nadien functie van Hoofd Productie opgenomen.
Locatie

Brouwerij der Trappisten, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Malle

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.