Bicepspathologie in de schouder: van wetenschap naar praktijk

Start op 07.10.2022

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_BCP22 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , sport

Beschrijving

Bicepspathologie in de schouder: van wetenschap naar praktijk:

In de schouderrevalidatie gaat pathologie van de biceps vaak gepaard met veel pijn en een moeilijke progressie. In vergelijking met rotator cuff pathologie is de biceps minder onderzocht en dus ook minder gekend. Tijdens deze cursus wordt eerst stilgestaan bij de meest recente inzichten omtrent de functie van de biceps. Is het caput longum belangrijk in de biomechanica en kinematica van de schouder of is deze structuur vooral een vervelende bron van pijn? Daarnaast worden verschillende aandoeningen gerelateerd tot de biceps besproken zoals SLAP-laesies, biceps tendinopathie, coracohumeraal impingement en de luxerende bicepspees. Er wordt besproken wat er in de literatuur gekend is omtrent het ontstaansmechanisme en behandeling. Naast de wetenschappelijke evidentie komt ook de praktijk aan bod met veel concrete handvaten voor het samenstellen en progressief opbouwen van oefenprogramma’s. Aangezien bicepspathologie vaak voorkomt in een sportieve populatie wordt in het bijzonder aandacht besteed aan sportspecifieke functionele oefentherapie om de schouder terug voor te bereiden op de sport.

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Cursusnummer:
IC_BCP22
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Startdatum:
07.10.2022
Lesgevers:
Annelies Maenhout
Dorien Borms
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.