Beschermjassen op school. Werken aan verbinding en een positief klasklimaat

Start op 21.01.2022

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/SEB/091A Nederlands

Er rust een belangrijke en complexe taak op de schouders van professionals in het onderwijs. Een mengeling van achtergronden, kleuren, culturen en religies in de klas en daarboven ook leerlingen met zorgelijke thuissituaties, fysieke beperkingen, hooggevoeligheid, gedragsmoeilijkheden, ... vragen om extra aandacht.

Beschrijving

Deze leerlingen kunnen zich onveilig voelen en leren niet meer. Inzetten op verbinding is hierbij aangewezen waarbij omgaan met verschil essentieel is.

Programma

In de basistraining Beschermjassen op school leer je de basisprincipes van beschermjassen zoals de kracht van families, de impact van faseovergangen, in- en uitsluitingsmechanismen en culturele competenties. Je leert ermee werken door zelf instrumenten toe te passen. Je leert in de training hoe je beschermjassen in de praktijk kan omzetten.

De focus ligt op het doen en ervaren. Het is dus een praktijkgerichte cursus met methodieken die je zelf eerst ervaart en later kan toepassen in de klas.

Cursusnummer:
21/SEB/091A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
21.01.2022
Lesgevers:
Griet Severeyns geeft opleiding en vorming over cultuurcompetente en cultuursensitieve hulpverlening/onderwijs bij Vormingscentrum Hivset. Daarnaast geeft ze les op AP Hogeschool binnen de opleiding graduaat orthopedagogisch begeleider. Eerder werkte ze als hulpverlener met mensen met migratieachtergrond.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.