Bemiddelen in organisaties en met groepen (2022-2023)

Start op 29.09.2023

Psychologie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 2223-bemidd-org-gr Nederlands
Tags: Bemiddeling

Beschrijving

Samenleven en samenwerken is in belastende omstandigheden lastig omdat verschillende partijen verschillende en soms tegenstrijdige belangen en verwachtingen hebben. Een probleem- en conflict oplossend proces kan in zo’n omstandigheden vastlopen waardoor de belanghebbenden eveneens vast komen te zitten. Dit is op korte termijn onhoudbaar omdat de samenwerking of het samenleven één aanslepend conflict wordt. De financiële, fysieke en psychologische schade wordt groot.

Als je als bemiddelaar ingeschakeld wordt in processen binnen een organisatie is het nodig om gesystematiseerd en gefaseerd te werk te gaan. Om dit als bemiddelaar te kunnen doen hanteren we enerzijds een methode ontwikkeld door Vialogos. Het uitgangspunt zijn de belangen die de levenskwaliteit van de betrokkenen bepalen. Ze worden zeer expliciet gemaakt en zijn het kader van een oplossing waarin de belangen van alle betrokkenen een plaats krijgen.

Vervolgens passen we het bemiddelingsmodel toe op de in kaart gebrachte problemen. Iedereen respecteren in wat voor hem / haar belangrijk is en de gemeenschappelijkheid achter het ogenschijnlijke verschil stilaan in kaart brengen zijn de sleutels om tot gedeelde en gedragen oplossingen te komen.

Specifieke aandachtspunten bij het werken met groepen / teams worden belicht en uitgeprobeerd.

Deze navorming wordt verzorgd door Franky De Meyer (bemiddelaar, trainer VCOK) in samenwerking met Bart Libbrecht (Vialogos).

Programma

  • Sessie 1 - vrijdag 29/09/2023
  • Sessie 2 - vrijdag 6/10/2023
  • Sessie 3 - vrijdag 13/10/2023
  • Sessie 4 - vrijdag 27/10/2023

De sessies starten telkens om 9u30 en eindigen om 15u30. Er wordt een pauze voorzien van één uur, met lunch.

Opmerkingen

Inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.

Cursusnummer:
2223-bemidd-org-gr
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Psychologie, Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Startdatum:
29.09.2023
Lesgevers:
Franky De Meyer
Bart Libbrecht
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

VCOK

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.