Be prepared: hoe bereid je leerlingen voor op Engels in het hoger onderwijs?

Start op 08.09.2021

Taal en literatuur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/ENG/024A Nederlands

Het Engels is de lingua franca van de wetenschap. Leerlingen die na het secundair onderwijs verder studeren, zullen dus automatisch met de taal in contact komen. Uit onderzoek blijkt dat een deel van de studenten onder meer moeite hebben met het lezen van Engelstalige academische teksten.

Beschrijving

Vraag jij je af wat je in je lessen Engels kan doen om hen beter voor te bereiden? In deze cursus krijg je concrete tips en inspiratie!

Als deelnemer:

  • krijg je zicht op het aandeel Engels in Nederlandstalige opleidingen in het hoger onderwijs;
  • verken je Engelstalig materiaal uit uiteenlopende opleidingen hoger onderwijs;
  • krijg je concrete werkvormen, tips en tools aangeboden die in de Engelse les kunnen ingezet worden om leerlingen beter voor te bereiden.

Programma

Je komt meer te weten over het aandeel van Engels in Nederlandstalige opleidingen in het hoger onderwijs en je krijgt voorbeelden te zien van het materiaal dat studenten moeten kunnen verwerken.

Vervolgens laten we ons inspireren door didactische inzichten en opdrachten in handboeken, geven we tips over hoe je je lessen kan aanpassen om je leerlingen beter voor te bereiden en kan je een aantal werkvormen uitproberen.

Tot slot krijg je informatie over voorbereidende oefeningen waarnaar je je leerlingen kan verwijzen en ga je zelf aan de slag met een aantal van deze oefeningen.

Cursusnummer:
21/ENG/024A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
08.09.2021
Lesgevers:
Els Le Page is taalverantwoordelijke Engels en taaldocent Engels en NT2 bij Linguapolis. Zij ontwikkelde – in samenwerking met UA-taaldocenten – zelftesten Engels voor ‘Get Started’, een online voorbereidingsplatform voor toekomstige studenten, leerkrachten en studiekeuzebegeleiders secundair onderwijs.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 103 (eerste verdieping)

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.