De DSM-richtlijn en de vernieuwde regeling inzake auteurscontracten

Start op 13.10.2023

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA044-auteursrechten Nederlands
Tags: Rechtsdomeinen

Beschrijving

Op vrijdag 13 oktober verzorgt professor Hendrik Vanhees een lunchlezing rond de nieuwe regeling inzake auteurscontracten. Deze regeling is op 1 augustus 2022 in werking getreden, en is uiterst belangrijk voor alle onderzoekers, schrijvers, uitgevers, advocaten, en eenieder die in intellectuele rechten en in het bijzonder in auteursrechten geïnteresseerd is. De nieuwe Belgische regeling kadert in een omzetting van een Europese richtlijn. En ja, er staat veel op het spel… Zo voert de wetgever verschillende maatregelen in om te garanderen dat de auteur voor zijn werken een passende en billijke vergoeding krijgt wanneer die werken door iemand anders worden geëxploiteerd.

Met het label "This is the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch. (Deze lezing was oorspronkelijk voorzien voor 28 april 2023, twee dagen na de World Intellectual Property Day.)

Programma

11:30 - 12:30 Lezing

12:30 - 13:00 Vragenronde en lichte lunch

Opmerkingen

Doelgroep: onderzoekers, schrijvers, advocaten, uitgeverijen.

Cursusnummer:
GA044-auteursrechten
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
13.10.2023
Lesgevers:
Hendrik Vanhees
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.