Aspects of society. Uitgewerkte topics volgens de nieuwe eindtermen

Start op 08.09.2021

Taal en literatuur

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 21/ENG/022A Nederlands

In de nieuwe eindtermen staat ‘Identiteit in diversiteit’ of ‘Samenleven in diversiteit’ centraal. Ook in de les Engels kan je hierrond werken. Ben je op zoek naar uitgewerkt lesmateriaal rond thema’s als diversiteit, samenleving, identiteit of kritisch denken? Dan is deze cursus iets voor jou.

Beschrijving

Deze nascholing is bedoeld voor leerkrachten Engels en leerkrachten in opleiding. Geschikt voor doorstroom en de dubbele finaliteit (D/A) van de 2de en 3de graad.

Programma

In deze interactieve cursus staat diversiteit in de samenleving centraal. Je krijgt vijf uitgewerkte topics ter beschikking: Varieties of English, Refugees, Facts and misconceptions, UFOs en A healthy immune system. Tijdens de cursus maak je kennis met concrete lessen die je zelf kan uitproberen. Deze lessen zijn zo opgebouwd dat je binnen het materiaal zelf een selectie kan maken, aangepast aan het niveau van je leerlingen. Je kan de lessen ook gebruiken om te differentiëren.

Cursusnummer:
21/ENG/022A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
08.09.2021
Lesgevers:
Anne De Paepe is leerkracht Engels en praktijklector Educatieve master talen (Engels). Vanuit die ervaring ontwikkelt ze al 35 jaar lang lesmateriaal. Als ervaren nascholer deelt ze al die bagage graag met leerkrachten Engels en taalleraren.
Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 201 (tweede verdieping)

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.