On demand webinar: De nieuwe Betekeningsverordening en de nieuwe Bewijsverordening

24.10.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° WEB: Betekenings-en-bewijsverordening Nederlands
Tags: Webinars

Beschrijving

Op 1 juli 2022 zijn de nieuwe regels over de grensoverschrijdende bewijsverkrijging binnen de Europese Unie in werking getreden. Hetzelfde geldt voor de regels over de betekening en kennisgeving van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken tussen de verschillende lidstaten.

De praktijkgerichte studieavond op 24 augustus bood een overzicht van de wijzigingen die de nieuwe Bewijsverordening (2020/1783) en Betekeningsverordening (2020/1784) hebben teweeggebracht. Daarnaast werd ook stilgestaan bij de krachtlijnen van de grensoverschrijdende bewijsverkrijging en betekening en/of kennisgeving binnen de Europese Unie en een aantal rechterlijke uitspraken onder de loep genomen.

Bekijk nu alsnog dit webinar!

Programma

  • 15 min Inleiding - prof. dr. Diederik Bruloot (Hoofddocent UGent, Directeur Gandaius Academy)
  • 25 min De nieuwe Bewijsverordening - prof. dr. Cedric Vanleenhove (Docent internationaal privaatrecht UGent en ULiège)
  • 50 min De nieuwe Betekeningsverordening - prof. dr. Wannes Vandenbussche (Docent burgerlijk procesrecht UGent, advocaat aan de Balie van Brussel)
  • 30 min Vragen en debat

Opmerkingen

Erkenning door OVB, IGO, NKGDW voor 2 punten.

Cursusnummer:
WEB: Betekenings-en-bewijsverordening
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Startdatum:
24.10.2022
Lesgevers:
Wannes Vandenbussche
Cedric Vanleenhove
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.