Voorspelbaar restaureren bij uitgebreide gebitsslijtage : een hands-on seminarie

08.06.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000071 Nederlands
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Beschrijving

Deze dagcursus bouwt verder op de cursus ‘Het Dahl concept en de stempeltechniek’.

Patiënten met uitgebreide gebitsslijtage door – onder meer – knarsen, posterieur tandverlies of erosie blijven dikwijls te lang onbehandeld door koudwatervrees van de algemeen tandarts. Kostbare tijd gaat aldus verloren voor een tijdige en gerichte interventie waarbij in de meeste gevallen composietopbouwen met behulp van stugge of transparante siliconesleutels (‘stempels’) tot ieders mogelijkheid behoren. Deze kunnen functioneren als overgangsrestauraties naar keramische restauraties maar lossen even vaak hoge verwachtingen van duurzaamheid in indien geplaatst volgens de recentste inzichten.

In de voormiddag wordt in een theoretisch luik kant-en-klare kennis gedeeld over het tijdig herkennen van en het behandelplannen bij verschillende vormen van gebitsslijtage, evenals over hedendaagse composieten en hun indicaties bij gevorderde slijtage. In de namiddag worden onder begeleiding tal van praktische ‘tips and tricks’ aangeleerd om afgesleten gebitselementen in de anterieure en posterieure zone op te bouwen in fantoomkop. Enthousiaste cursisten worden gestimuleerd om op voorspelbare manier een quasi volledig kwadrant te restaureren, doch wie eerder het kleine begeert wordt evenzeer ingewijd in de finesses van de plastische opbouw.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Cursusnummer:
DLLL000071
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
08.06.2023
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.