Vergeet dat onze tijd zo veel complexer is dan alles wat ooit vooraf ging

19.10.’21

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° POL002 Nederlands
Tags: Politieke wetenschappen

Beschrijving

Meer dan een decennium geleden peilde Rik Coolsaet in zijn Geschiedenis van de wereld van morgen het diepe ongenoegen met de bestaande orde, in de grote omgeving van de wereldpolitiek en in de kleine omgeving van het dagelijks leven. Woelige tijden zouden aanbreken. Zo gebeurde.

Via de lezing Vergeet dat onze tijd zoveel complexer is dan alles wat ooit voorafging maakt Em. Prof. R. Coolsaet via een academische lezeing opnieuw de balans op. Gaat hij op zoek naar de polsslag van de samenleving waarin de stroomversnelling van de afgelopen decennia ons heeft gebracht. Opnieuw blijkt dat tussen de grote omgeving van de wereldpolitiek en de kleine omgeving van ons dagelijks leven geen waterdicht schot staat.

Programma

  • 19.30u Lezing met aansluitend netwerkmoment & drink

Cursusnummer:
POL002
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
19.10.2021
Lesgevers:
Rik Coolsaet
Contactpersoon:
psacademie@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.